arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart


OM MAY


(ENGLISH BELOW)

 

May er et kreativt studio og en one-woman business etableret på Bornholm 2021. 

Jeg laver enkel og funktionel keramik til hverdagsbrug. Mit værksted og lille shop ligger i Nexø og du er velkommen til at kigge forbi og se produktionen og hvad jeg har på hylderne. I det nye år flytter jeg til større lokaler på den gamle Konservesfabrikken i Nexø, (lige nu producerer jeg alt på 16m2!) hvor du også vil finde en masse andre lokale iværksættere og producenter. 

Jeg hedder Mette og jeg bor i Rønne med min datter Marlie på 5 år, som ofte er med mig på job. Jeg stræber efter at have en hverdag som er rar og ikke stressende og denne keramikvirksomhed er mit forsøg på at lave et arbejdsliv der passer til mig og min datter, og ikke omvendt. Om det lykkes mig må tiden vise.

Min keramik er lavet i hånden og alt bliver lavet her på mit værksted i Nexø.

Jeg er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i København og har en aktiv billedkunstpraksis også. Billedkunsten er sammen med May mit levebrød, og derfor er hvert enkelt salg og ordre en kæmpe sejr. Jeg elsker processen og gentagelserne med keramikken - at se rækkerne af kopper vokse sig lange og se tingene få et liv i nogens hjem og hverdag. 

Navnet May kommer sig af, at både min datter og jeg er født i maj og det er en måned som for mig er fyldt med positiv energi og håb. Sommeren er på vej, lillekonvallerne springer ud, og der er lysere tider på vej. Min mor som desværre ikke er her mere plukkede altid liljekonvaller til mig på min fødselsdag og mindet om dette er for mig også knyttet til ordet May. 

Bæredygtighed er en vigtig faktor i alt hvad vi foretager os, men det er vigtigt at vide at produktion af keramik ikke er bæredygtig - leret udgraves og forarbejdes, transporteres over store afstande og ovnene bruger en masse energi. Der er også uundgåeligt spild. I min produktion sørger jeg for at genbruge hvad jeg kan - indkøbe så bæredygtigt som muligt og have så lidt spild som muligt. 

At lave keramik er dog ikke kun skidt - det er et fantastisk materiale som bringer en masse god energi og velvære både at lave, at se på og at anvende. Jeg håber min keramik vil blive en del af mange gode stunder hjemme hos dig, i din hånd og i din hverdag.

Kærlig hilsen

Mette

 

ENGLISH // 

May is a creative studio and one-woman business founded in 2021 on Bornholm. May makes ceramic objects for your everyday life. 

May is a ceramic project of mine. I am an MFA graduate from the Royal Danish Academy of Fine Arts in Copenhagen from where I graduated in 2016 - conceptual art holds a special place in my heart and I have an active art practice where I exhibit my work in galleries and museums. If you are a fine art lover please take a look at my personal instagram where I will post about openings and processes: @clausen.mette

I want you to know that making ceramics is not sustainable in any way. Clay is sourced and often transported over long distances, most glazes are not good for the environment and when you fire a kiln it uses a lot of electricity. However - its not all bad - making ceramics and creating is also the source of a lot of positive energy and designing and making these products give meaning to my everyday life. And everyday life is really all any of us have. 

I live on Bornholm with my daughter who was born in May. May is for hope, for evolving, for lillies of the valley, for my daughter - and for my parents who are not here anymore. 

I hope that when you are looking to buy ceramics, that you will consider buying from a local small baller like me and I promise you that I will do a little happy dance with every order you place. 

Love,

Mette